جرائم و مجازات ناشى از تخلفات رانندگى چيست؟
قانونگذار به جهت اهمیت موضوع و نیز شایع بودن آن، قتل و مرگ و میر های ناشی از تصادفات رانندگی و سایر آسیب های وارده را در فصلی اختصاصی با عنوان جرائم ناشی از تخلفات رانندگی در قانون مجازات اسلامی مد نظر قرار داده است.
در همین راستا باید بیان نمود که سوانح و حوادث مربوط به رانندگی ممکن است به حالت های مختلفی اتفاق افتد، این در حالی است که با توجه به نوع و تحقق هر کدام از این وضعیت ها مجازات هایی که برای راننده در نظر گرفته شده است متفاوت خواهد بود:
الف) قتل ناشی از تصادفات رانندگی
ماده ۷۱۴ از کتاب پنجم بیان می دارد:
هرگاه بی احتیاطی یا بی مبالاتی یا عدم رعایت نظامات دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسایط نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم می شود.
– بنابراین این نوع از صدمات ناشی از سوانح رانندگی علاوه بر ورود خسارت های مادی و معنوی خود به هر دو طرف، مستوجب مجازات هایی نیز برای راننده خواهد بود. از طرفی دیگر قانونگذار بنا بر مصالحی قتل ناشی از تصادفات رانندگی را قتل غیر عمدی در نظر گرفته است.
– بی احتیاطی از نظر قانون به انجام دادن خطایی گفته می شود که از یک فرد محتاط سر زده نمی شود. مانند ورود ماشین از جاده فرعی به اصلی بدون کم کردن سرعت ماشین.
– بی مبالاتی یا غفلت نیز طبق قانون نوعی بی احتیاطی تلقی می شود با این فرق که شرط اطلاق آن خودداری کردن از انجام کاری است که انجام دادن آن شرط احتیاط می باشد.
(به نوعی ترک فعل)
– عدم مهارت راننده نیز شامل مواردی است که راننده ورزیدگی و تمرین کافی برای رانندگی را ندارد، چه اینکه رانندگی از جمله اموری است که انجام آن مستلزم یادگیری و تمرین است.
– عدم رعایت نظامات دولتی نیز شامل کلیه قوانین فارغ از سطح آن می باشد، لذا شامل آیین نامه، بخش نامه… نیز خواهد بود.
– درست است که مطابق ماده موصوف قتل ناشی از تصادفات رانندگی مستوجب شش ماه تا سه سال حبس خواهد بود، اما این بدان معنا نخواهد بود که هر قتلی بر اثر تصادفات رانندگی رخ دهد را شامل گردد، به عبارتی دیگر بایستی رابطه سبببیت و علیت بین خطا و صدمه وجود داشته باشد. یعنی خطای متهم باید علت صدمه وارده باشد.
بنابراین چنانچه قتل در اثر یکی از این خطاها اتفاق نیفتد حبس تعزیری مندرج در ماده را نخواهد داشت.
ب) از کار افتادن عضوی از اعضای بدن یا یکی از حواس
– این نوع صدمات شامل مواردی است که یکی از حواس پنجگانه به طور کلی از بین برود یا موجب از کار افتادن عضوی از اعضای بدن بشود.
به طور مثال در این نوع حوادث، آسیب دیدیگی اعضایی مثل دست و پا و یا صدمات مغزی بایستی به حدی باشد که نقصان در یکی از آنها یا از کار افتادن یکی از آنها موجب فلج شدن زندگی انسان گردد.
– مجازات ناشی از این گونه صدمات رانندگی حبس از دو ماه تا یک سال خواهد بود.
ج) صدمه بدنی بدون از کار افتادن عضوی از اعضای بدن یا یکی از حواس
این نوع صدمه شامل مواردی می شود که فرد در اثر تصادف اعضای بدن خود را از دست نداده است اما دیگر آن عضو نمی تواند به درستی کار خود را انجام دهد. مانند آسیب دیدگی و پارگی تاندن های دست در اثر تصادف تا جاییکه فرد دیگر بهراحتی قادر به نوشتن نباشد.
– مجازات در نظر گرفته شده برای این دست صدمات حبس از دو ماه تا شش ماه خواهد بود.
اصلاح کروکی رانندگی جرحی, اصلاح گاهی پزشکی قانونی, ایراد صدمۀ بدنی, بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران, بهترین وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی کیفری ایران, بهترین وکیل پایه یک دادگستری مرد در تهران, بهترین وکیل تصادفات, بهترین وکیل تصادفات رانندگی, بهترین وکیل تهران, بهترین وکیل دیه, بهترین وکیل سوانح رانندگی, بهترین وکیل کیفری در دعاوی تصادف, بی احتیاطی در رانندگی, بیت المال, پرسش پاسخ دیه, تصادف با افغانی, دیه اتباع افغان, دیه افغانی در ایران چقدر است وکیل تصادفات رانندگی, دیه جرح و فوت راننده مقصر حادثه, دیه کارگر افغانی, سوالات حقوقی درباره دیه, صندوق تأمین خسارات بدنی, عدم امکان تعیین دو مجازات حبس برای یک اتهام, فرار از صحنۀ تصادف, قانون تصادفات, قانون دیه اتباع خارجی, قوانین تصادفات رانندگی منجر به جرح, مسبب حادثه رانندگی, مشاوره با کارشناس تصادفات, مشاوره تصادفات, مشاوره حقوقی تصادفات, مشاوره حقوقی دیه تلفنی, مشاوره دیه, مطالبه خسارت از صندوق تامین, من یک افغانی هستم تصادف کردم وکیل می خواهم, هزینه پزشکی راننده مقصر حادثه, هزینه دادرسی, هزینه معالجه راننده مقصر حادثه, هزینه وکیل برای تصادف, وکیل اتباع خارجی, وکیل اخذ دیه شخص فوت شده در تصادف, وکیل ارث, وکیل اشخاص فوت شده در تصادفات رانندگی, وکیل افراد فوت شده در تصادف, وکیل افراد مرحوم در تصادفات رانندگی, وکیل افغانها در تصادفات رانندگی, وکیل افغانها، وکیل برای افغانی بخاطر تصادف, وکیل افغانی در ایران, وکیل افغانی ها در تصادفات رانندگی, وکیل برای اتباع افغانی, وکیل برای افغانی ها, وکیل برای دیه فوت, وکیل برای دیه ورثه, وکیل برای گرفتن دیه, وکیل برای متوفی, وکیل برای وراث متوفی, وکیل برای ورثه, وکیل بیمه شخص ثالث, وکیل بیمه شخص ثالث راننده, وکیل پایه یک دادگستری, وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی تصادف, وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی دیه, وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی قصور پزشکی, وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی کیفری, وکیل پایه یک دادگستری متخصص کلاهبرداری, وکیل پرونده تصادف, وکیل پرونده تصادفات, وکیل پزشکی قانونی, وکیل تبعه افغان, وکیل تصادف, وکیل تصادف برای افغانی ها, وکیل تصادف برای تبعه افغان, وکیل تصادف در تهران, وکیل تصادف رانندگی در تهران, وکیل تصادفات, وکیل تصادفات برای تبعه افغان, وکیل تصادفات تبعه افغانی, وکیل تصادفات تهران, وکیل تصادفات رانندگی, وکیل تصادفات رانندگی در تهران, وکیل حوادث رانندگی در تهران, وکیل خوب در تهران, وکیل خیلی خوب در تهران, وکیل دادگستری متخصص دفاع از اتهام کلاهبرداری, وکیل دعاوی تصادفات, وکیل دیه, وکیل دیه تصادفات, وکیل سوانح رانندگی در تهران, وکیل شخص فوتی در تصادف, وکیل شخص فوتی در سوانح رانندگی, وکیل فرد فوتی در تصادفات رانندگی, وکیل فرد مرحوم در تصادف, وکیل ماهر در تهران, وکیل متخصص پزشکی قانونی, وکیل متخصص تصادفات رانندگی, وکیل متخصص تصادفات رانندگی در تهران, وکیل متوفی, وکیل متوفی در تهران, وکیل مهاجرین در ایران, وکیل میخوام برای فرد فوت شد در تصادف رانندگی, وکیل وراث